Bu alanda yetiştirilecek nitelikli ara elemanlarla, hastanelerin ve özel sektörün ara eleman ihtiyacı karşılanırken, çalışan mevcut personel üzerindeki büyük iş yükü de paylaştırılabilecektir. Böylece sağlık sektörüne en önemli desteği veren teknik hizmetlerde de istenen kalite ve hızlılıkla ve en ekonomik şekilde gerçekleştirilerek ülke çapında yaygınlaştırılabilecektir.
Üniversite Giriş Sınavı'ndan yeterli puan alan veya sınavsız geçiş şartlarını sağlayan öğrenciler Biyomedikal Cihaz Teknolojisi önlisans programına başlamaya hak kazanırlar.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler zorunlu ve seçmeli dersleri başarıyla tamamlamalılar. Bunlara ilaveten staj gerekliliğini ve Pamukkale Üniversitesi minimum genel not ortalamasını sağlamalıdırlar.
İstihdam Olanakları
Biyomedikal cihaz teknikerleri, resmi ve özel hastanelerde, dispanserlerde, laboratuvarlarda , biyomedikal cihaz üreten fabrikalarda, biyomedikal cihazlar için teknik destek ve servis hizmeti sunan işletmelerde görev alabilecekleri gibi, kendi adlarına da özel işyeri açabilirler.
Kazanılan Derece
Biyomedikal cihaz teknolojisi programını bitirenlere “Biyomedikal Cihaz Teknikeri” ünvanı verilir.
Önceki Eğitimlerin Tanınması
Üst Derece Programlarına Geçiş
Mezunların sınavsız olarak Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi 3. sınıfına geçiş yapma hakları vardır. Ek olarak, DGS sınavında başarılı oldukları takdirde de örgün öğretimde ilgili lisans programına devam etme imkanları bulunmaktadır.
Bölümümüzle ilgili tüm genel duyurulara buradan ulaşabilirsiniz...
2014-2015 Güz Yarıyılı Elektronik ve Otomasyon Bölümü Bütünleme Sınav programına buradan ulaşabilirsiniz.
2014-2015 Eğitim Öğretim Güz Yarıyılı Ders Programı.
Ayrıca, öğrencilerimizin sınavlarda öğrenci kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
Tarih: 05 Haziran 2014
Saat: 18:30
Yer: Çamlık Kampüs Alanı